Roer 114 Groningen
0653776186
info@draagvandaag.nl

Waarom Dragen

draagvandaag.nl - Draagconsulent in Groningen e.o.

Waarom Dragen?

Een baby die net geboren is heeft huidhonger. Hij wil zoveel mogelijk dicht bij je zijn. Door aanraking voelt een baby zich veilig. Je helpt je kindje om zijn stress te reguleren, dat kan een baby nog niet zelf. Het is goed voor de onderlinge band en goed voor een veilige hechting. Door te dragen kijkt je kindje op ooghoogte met jou mee, en ziet meer dan in een liggende houding. Dragen is zowel uitdagend als troostend.
 
In sommige situaties is dragen erg praktisch. Bijvoorbeeld op het strand of door het bos. Door het losse zand met een kinderwagen in best een uitdaging. Ook in drukke steden, langs smalle winkelpaden, is dragen erg praktisch. Praktisch ook bij grotere kindjes die al zelf kunnen lopen, maar op den duur moeë voetjes hebben. Een draagdoek/draagzak past in je tas, en neem je gemakkelijk mee. Je hebt tijdens het dragen je handen vrij voor andere dingen. 
 
Dragen is leuk! Wat is er nu mooier dan lekker knuffelen met je kindje. Genieten, terwijl je je handen vrij hebt en samen de wereld kunt ontdekken.